Zařízení & příslušenství
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
Příprava 30min.
Celkový 50min.
4 porce
Suroviny
-
500 gramů vody
-
1 ½ čajové lžičky soli plus extra na vymazání
-
600 gramů brambor na čtvrtiny
-
10 gramů másla plus extra na vymazání
-
4 čerstvé filety z lososa (120-200 gramů každý)
-
1 citrón bio, nastrouhaná kůra a šťáva
-
1 špetka čerstvě umletého pepře plus extra dle chuti
-
100 gramů šalotky napůl
-
200 gramů smetany, min. 30 % tuku
-
2 polévkové lžíce hladká mouka
-
150 gramů smetany na vaření (cca 12 % tuku)
-
300 gramů žampiónů nakrájených na plátky
-
50 gramů suchého bílého vína
-
2 špetky muškátového oříšku, strouhaného
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
45 g
Kalorie
2763 kJ /
660 kcal
Tuk
48 g
Vláknina
4 g
Sacharidy
27 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Losos s bramborovou kaší
55min.
Penne s lososem a bazalkovou smetanou
45min.
Brokolice s bramborami a sýrovou omáčkou
55min.
Ryba s bylinkovo-sýrovou krustou, bramborami a květákem
1hod. 15min.
Losos s kokosovým chilli přelivem
30min.
Losos s brokolicí, rýží a koprovou omáčkou
45min.
Losos se špenátem a divokou rýží
1hod. 15min.
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50min.
Losos s bramborami, brokolicí a koprovou omáčkou
1hod. 10min.
Pstruzi v holandské omáčce s bramborami
1hod. 5min.
Kapr vařený v páře
55min.
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50min.